Hirdetés
Hirdetés
Gasztro

Zöld istennő tál - az új kedvenc vegán komfortételed

A modern nő életében a rohanás gyakran összefonódik azzal az igénnyel, hogy egészségesen étkezzünk, mégis gyorsan. A jó hír? A növényi alapú ételek nemcsak szuperegészségesek, de elképesztően változatosak és izgalmasak is tudnak lenni. A „zöld istennő tál” pontosan ezt a kettősséget testesíti meg: egyszerre valódi vitaminbomba és igazi ízorgia, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

123rf.com

Miért imádjuk annyira ezt az ételt?

Hivatkozás másolása

Ez az étel nemcsak a gyomrot, hanem a szemet is jóllakatja. Tálalva olyan színes és friss, hogy garantáltan tarolna bármelyik Instagram-oldalon.

Hozzávalók (2 adag)

Hivatkozás másolása

A tálhoz:

  • 1 bögre főtt quinoa vagy bulgur
  • 1 közepes édesburgonya, kockákra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék rukola vagy madársaláta
  • 1/2 uborka, szeletekre vágva
  • 1 avokádó, felszeletelve
  • 1 csésze főtt csicseriborsó
  • 1 evőkanál pirított tökmag vagy mandula
  • só, bors

A zöld istennő öntethez:

  • 1 érett avokádó
  • 1 marék friss bazsalikom vagy koriander
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2-3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál juharszirup
  • só, bors

Így készül - egyszerűen, gyorsan, szeretettel

Hivatkozás másolása
  • Sütőbe az édesburgonyával: Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. A felkockázott édesburgonyát locsold meg olívaolajjal, sózd-borsozd, majd süsd 20-25 percig, amíg szépen megpirul.
  • Turmixolj egy kis varázslatot: Az öntet hozzávalóit tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd lágy, krémes állagúra. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy pici vizet - a lényeg, hogy könnyen csorogjon, de ne legyen híg.
  • Tálalás művészien: Egy mélyebb tál aljára kerüljön a quinoa vagy bulgur, erre pedig művészien elrendezve a friss zöldségek, az édesburgonya, a csicseriborsó és a krémes avokádó. Bőkezűen locsold meg a zöld istennő öntettel.
  • A végső simítás: Szórd meg pirított tökmaggal vagy mandulával - ez adja meg azt a roppanós textúrát, amitől igazán ellenállhatatlan lesz.
  • Ez a vegán fogás tökéletes választás ebédre, vacsorára, vagy akár egy laza hétvégi brunchra. Könnyed, tápláló és teljesen bűntudatmentes - pont olyan, amilyenre mindannyian vágyunk. Jó étvágyat!
Hirdetés
Hirdetés