Hirdetés
Hirdetés
Gasztro

Vegán csicseriborsó falatkák - finom és egyszerű recept

A vegán csicseriborsó falatka egy könnyen elkészíthető egészséges vegán előétel. 

123rf.com

A ropogós kukoricapehely panírba forgatott vegán falatkák, a klasszikus csirke nuggets alternatívái lehetnek. Jó lehetőség arra, hogy a gyerekek is megszeressék a hüvelyeseket. Kiválóan illenek ketchup-höz, majonézhez vagy friss tzatzikihez .

Ez az étel nagyon hasonlít a falafelhez, abban különbözik, hogy megfőtt csicseriborsót használunk a gyorsabb elkészítés érdekében.

Eszközök és elkészítés:

Hivatkozás másolása

Mindössze egy konyhai robotgépre van szükség a megfőtt csicseriborsó összeturmixolásához, majd liszt és fűszerek hozzáadásával tésztát készítünk belőle. Miután a falatkákat megformáztuk, jöhet a panírozás, amihez morzsolt kukoricapehelyhet használunk. Végül serpenyőben kisütjük, de választhatjuk az olajmentes sütőben való elkészítése is.

Ha a keverék túl nedves vagy ragacsosnak érződik a formázása során, adj hozzá kis adagokban zablisztet , amíg szilárdan össze nem áll. Lágyabb állag eléréséhez keverés előtt adj hozzá egy evőkanál vizet vagy zöldséglevest.Kukoricapehely helyett zsemlemorzsát vagy pankót használhatunk az eltérő állag eléréséhez.

Fűszerek variálása:

Hivatkozás másolása

Cseréld le a füstölt paprikát chiliporra vagy cayenne borsra a pikánsabb ízért, vagy adj hozzá fűszernövényeket, például kakukkfüvet, oregánót vagy rozmaringot a földesebb ízért.

  • 400 gramm főtt csicseriborsó 
  • füstölt paprika
  • fokhagymapor + hagymapor
  • 15 ml extra szűz olívaolaj
  • 60 gramm zabliszt
  • kukoricapehely- amennyire szükséged van
  • sütéshez olaj
Hirdetés
Hirdetés