Vegán csicseriborsó falatkák - finom és egyszerű recept
A vegán csicseriborsó falatka egy könnyen elkészíthető egészséges vegán előétel.
A ropogós kukoricapehely panírba forgatott vegán falatkák, a klasszikus csirke nuggets alternatívái lehetnek. Jó lehetőség arra, hogy a gyerekek is megszeressék a hüvelyeseket. Kiválóan illenek ketchup-höz, majonézhez vagy friss tzatzikihez .
Ez az étel nagyon hasonlít a falafelhez, abban különbözik, hogy megfőtt csicseriborsót használunk a gyorsabb elkészítés érdekében.
Eszközök és elkészítés:
Hivatkozás másolásaMindössze egy konyhai robotgépre van szükség a megfőtt csicseriborsó összeturmixolásához, majd liszt és fűszerek hozzáadásával tésztát készítünk belőle. Miután a falatkákat megformáztuk, jöhet a panírozás, amihez morzsolt kukoricapehelyhet használunk. Végül serpenyőben kisütjük, de választhatjuk az olajmentes sütőben való elkészítése is.
Tippek:
Hivatkozás másolásaHa a keverék túl nedves vagy ragacsosnak érződik a formázása során, adj hozzá kis adagokban zablisztet , amíg szilárdan össze nem áll. Lágyabb állag eléréséhez keverés előtt adj hozzá egy evőkanál vizet vagy zöldséglevest.Kukoricapehely helyett zsemlemorzsát vagy pankót használhatunk az eltérő állag eléréséhez.
Fűszerek variálása:
Hivatkozás másolásaCseréld le a füstölt paprikát chiliporra vagy cayenne borsra a pikánsabb ízért, vagy adj hozzá fűszernövényeket, például kakukkfüvet, oregánót vagy rozmaringot a földesebb ízért.
Hozzávalók:
Hivatkozás másolása- 400 gramm főtt csicseriborsó
- füstölt paprika
- fokhagymapor + hagymapor
- 15 ml extra szűz olívaolaj
- 60 gramm zabliszt
- kukoricapehely- amennyire szükséged van
- sütéshez olaj