Hirdetés
Hirdetés
Gasztro

Unod már a zabkását? Akkor ezeket a variációkat még biztosan nem próbáltad!

A zabkása ideális reggeli, mivel  magas a rost, fehérje, vitamin és ásványianyag tartalma van. A benne található béta-glükán segít csökkenteni a koleszterinszintet, stabilizálni a vércukorszintet és lassítja az emésztést. Rendszeres fogyasztása jótékony hatással van az emésztésre, segít a teltségérzet kialakításában, így a fogyásban is támogathat, valamint fontos antioxidánsokat és ásványi anyagokat (pl. vas, magnézium, cink) is biztosít.

123rf.com

Sokféle módon variálható, többek között fogyasztható vízzel tejjel vagy növényi tejekkel, gyümölcsökkel (friss, aszalt, fagyasztott), magvakkal, fűszerekkel (fahéj, vanília, kakaópor) vagy akár sós feltétekkel is gazdagítható és az évszaknak megfelelően variálható.

123rf.com

Íme néhány egyszerű recept:

Hivatkozás másolása
  • Almás-fahéjas: keverj a zabpehelyhez reszelt almát és fahéjat a főzés során, majd tálaláskor díszítsd fahéjjal és darabolt almával.
  • Banános-mandulás: Készítsd el mandulatejjel, és a főzés végeztével keverd bele a pürésített banánt, majd szórd meg manduladarabokkal.
  • Kakaós-csokoládés: keverj kakaóport a kásádhoz, majd tálaláskor tegyél rá étcsokoládé darabkákat.
  • Bogyós gyümölcsös: turmixgépben keverd össze a zabpelyhet a kedvenc bogyós gyümölcsöddel, fogyaszthatod hideg vagy meleg zabkásaként is.
  • Sós variáció: próbáld ki sósan is, például zöldségekkel, vagy pirított magvakkal, esetleg egy tojással a tetején.
Hirdetés
Hirdetés