Valóban környezetbarát a kivágott fenyő?
Sokan nem tudják, hogy a karácsonyfának kivágott fenyőfák mezőgazdasági művelésből származnak, kifejezetten erre a célra termesztik őket, és nem kell erdőket kivágni a karácsonyfa-állítás hagyománya miatt. A karácsonyfa-termesztőknek sok munkájuk van abban, hogy felneveljék a karácsonykor házunkba kerülő fenyőfákat. A legtöbb kivágott fenyőfa, mely eladásra kerül 5-7 éves.
Egy fenntarthatóan működő fenyőfa farmot úgy alakítanak ki, hogy folyamatosan telepítenek fiatal fákat miközben a nagyobbakat kivágják. Egy kivágott fa után általában egy, de sok esetben három fiatal fát telepítenek. Így a terület folyamatosan fákkal teli marad. Ez a körforgás biztosítja, hogy a karácsonyfa-termesztők minden évben egyenletes termést kapjanak eladható fákból.
A fenyők a növekedésük során folyamatosan oxigént termelnek és tízszer kevesebb erőforrást használnak fel, mint a műfákat előállító gyárak.
Vágott fa vagy műfenyő?
Hivatkozás másolásaA felelős gazdálkodásból származó, majd helyesen komposztált vagy újrahasznosított vágott fa környezetbarátabb, hacsak nem használjuk a műfenyőt legalább 20 éven át.