Hirdetés
Hirdetés
Gasztro

Sajtburger, leves formájában? Igen, lehetséges!

A sajtburger a gyorsételek egyik klasszikusa, de mi történik, ha mindezt leves formájában készítjük el? Megszületik a sajtburger leves, amely krémes, laktató és tele van azzal az ízvilággal, amit a hagyományos burgerből ismerünk: szaftos darált hús, pirult hagyma, fűszerek és persze rengeteg sajt. Őszi-téli estéken különösen jó választás, mert egyszerre komfortétel és egy kis kulináris csavar.

Ezekre lesz szükséged:

Hivatkozás másolása
  • 40 dkg darált marhahús

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 közepes burgonya, kockázva

  • 1 közepes répa, kockázva

  • 1 szár zeller, apróra vágva (opcionális)

  • 1 liter marhahús- vagy zöldségalaplé

  • 2 dl tej vagy tejszín

  • 20 dkg cheddar sajt, reszelve

  • 1 evőkanál liszt (a sűrítéshez)

  • 1 teáskanál mustár

  • só, bors ízlés szerint

  • opcionálisan a tetejére: pirított bacon

  • Egy nagyobb lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a darált húst, amíg szépen barnára sül. Ha sok levet enged, itasd fel a felesleget

  • Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és dinszteld üvegesre

  • Szórd rá a lisztet, keverd át, majd öntsd fel az alaplével

  • Dobd bele a kockázott burgonyát, répát és zellert, majd főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak

  • Keverd hozzá a tejet vagy tejszínt, a mustárt és a reszelt cheddar sajtot, majd alaposan dolgozd el, hogy krémes, selymes állagot kapj. Ízlés szerint sózd, borsozd.

  • Forrald össze néhány percig, majd tálald forrón.

Hirdetés
Hirdetés