Hirdetés
Hirdetés
Gasztro

Őszi csoda a konyhában: a legpuhább sütőtökös muffin receptje

A sütőtök nemcsak a krémleves főszereplője, hanem egy meglepően sokoldalú alapanyag: édes, selymes és tele van vitaminnal. Ha valami igazán lélekmelengetőre vágysz, próbáld ki ezt a puhán fűszeres, illatos sütőtökös muffint, ami egy bögre teával tökéletesen kiegészíti a bekuckózós délutánokat.

123rf.com

Hozzávalók 12 darabhoz

Hivatkozás másolása
  • 250 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • fél tk szódabikarbóna
  • fél tk só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél tk őrölt gyömbér
  • fél tk szerecsendió
  • 150 g barna cukor
  • 2 db tojás
  • 120 ml olaj (pl. repce- vagy kókuszolaj)
  • 200 g sütőtökpüré (megsült és pürésített tökből)
  • 60 ml tej vagy növényi ital
  • 1 tk vanília kivonat

  • Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy muffin formát papírral.
  • Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, fahéj, gyömbér, szerecsendió.
  • Egy másik tálban habard össze a nedves hozzávalókat: tojások, cukor, olaj, sütőtökpüré, tej és vanília.
  • Öntsd össze a két keveréket, és csak annyira keverd, hogy egynemű legyen, ne dolgozd túl, ettől marad puha!
  • Kanalazd a tésztát a formákba, kb. ¾-ig töltsd meg őket.
  • Süssd 18–20 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, végezz tűpróbát
  • Hagyd hűlni 10 percet, majd szórd meg porcukorral vagy csorgass rá egy kevés mézet.

Ha igazán extra őszi hangulatot szeretnél, keverj a tésztába néhány kanál apróra vágott étcsokit vagy pirított diót.

Hirdetés
Hirdetés