Mandarinos-fahéjas sütemény, amitől az egész lakás ünnep illatú lesz!
A tél egyik legfinomabb ajándéka a friss mandarin: édes, illatos, lédús - és tökéletes alapanyag karácsonyi desszertekhez. Most hozunk egy olyan süteményt, amely egyszerre puha, szaftos és ellenállhatatlanul illatos. Garantáltan ez lesz az idei ünnepi kedvenc!
A mandarinos-fahéjas karácsonyi omlós szelet nemcsak fantasztikusan finom, hanem egyszerűen és gyorsan el is készíthető. Ideális, ha szeretnél valami ünnepi különlegességet az asztalra varázsolni, de nincs időd bonyolult sütögetésre.
Hozzávalók (1 kisebb tepsihez):
Hivatkozás másolása- 3 nagyobb mandarin (reszelt héja + kifacsart leve)
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet só
- 1 evőkanál méz
- 100 g fehér csokoládé (a tetejére)
- mandarin szeletek vagy cukrozott narancshéj díszítésnek
Elkészítés:
Hivatkozás másolása1. A mandarint készítsd elő: reszeld le a héját (csak a narancssárga részt), majd facsard ki a levét.
2. A vajat és a cukrot habosítsd fel, majd add hozzá egyesével a tojásokat.
3. Keverd hozzá a mézet, a mandarin héját és levét.
4. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, fahéj, szerecsendió, só.
5. A száraz keveréket adagold a nedveshez, és keverd csomómentesre.
6. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180°C-on 20-25 percig.
7. Amíg sül, olvaszd fel a fehér csokoládét.
8. A kihűlt sütemény tetejét kend meg fehér csokoládéval, majd díszítsd mandarin szeletekkel vagy cukrozott narancshéjjal.