Hirdetés
Hirdetés
Trend

Legkülönlegesebb szaloncukrok 2025-ben

Az üzletek polcaira megérkeztek a karácsonyi édességek, többek között a karácsony egyik szimbóluma a szaloncukor is.

Nézzük meg, hogy milyen különlegességeket hozott a 2025-ös év.

Hivatkozás másolása

A 2025-ben megérkeztek az újragondolt klasszikusok, az extrémebb ízkombinációk mint például a chilis-csokis vagy a nutellás-csipszes, valamint a különleges, prémium kategóriás termékek is, mint a dubaji csokis. Kiemelt figyelmet kapnak a minőségi alapanyagok, a különleges ízek, a hagyományos ízek újragondolása. Az egészségtudatosság jegyében a cukormentes, gluténmentes és tejfehérje-mentes szaloncukrok is nagy népszerűségnek örvendenek. Ezekből  külön kategória volt  az "Év Szaloncukra" versenyen is.

2025-ben az édességgyártók igyekeztek új ízekkel és különleges receptúrákkal gazdagítani a hagyományos karácsonyi finomságot.

A legfurcsább ízesítések idén: a robbanó cukros, popcornos fehér csokoládé trüffel, nutellás- csipszes és a chilis-csokis lesznek.

Idén a növekvő alapanyag (kakaó és cukor) és csomagolási költségek miatt sok gyártó csökkentette a csomagok méretét (például 300-ról 280 grammra), hogy tartani tudják az árszintet.

Hirdetés
Hirdetés