Hirdetés
Hirdetés
Gasztro

Japán felhőpalacsinta - az internet sztárja!

Ez a remegős, csupa hab palacsinta a közösségi média legújabb gasztro sztárja. Szuflépalacsintaként is emlegetik, amit toronyszerű magasságának és habkönnyű állagának köszönhet. Főként reggelire fogyasztják, de Japánban, a kávézókban szinte állandó része a menünek. Ennek a palacsintának az elkészítése némi gyakorlatot igényel. Íze és állaga piskótás jellegű.

123rf.com

Japánban Dorayaki az édes japán palacsinta neve. Tradicionálisan "adzukibab pasztát" tesznek két palacsinta közé.

Hozzávalók 4 db-hoz:

Hivatkozás másolása
  • 2 darab tojás (szétválasztva)
  • 1 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál liszt (33 gramm)
  • fél teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj a sütéshez
  • A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a vaníliakivonatot. Lassan hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport. Habverővel alaposan összekeverjük.
  • Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Mikor már majdnem kemény, adjuk hozzá a cukrot is. A kemény tojáshabot keverjük kisebb adagokban a sárgájához, óvatosan, ne törjük össze a habot. Addig adagoljuk, míg az egész egynemű, sűrű tészta nem lesz.
  • Öntsünk pár csepp olajat egy tapadásmentes serpenyőbe, melegítsük fel. Egy kisebb merőkanállal adagoljunk kis tésztakupacokat a serpenyőbe. 
  • Ha kész vannak a kupacok, fedjük le a serpenyőt, 3 percig süssük alacsony lángon. Utána vegyük le a tetejét, majd ismét adagoljunk a habból a kupacokra. Tegyünk a palacsinták alá egy evőkanál vizet is, majd újból fedjük le őket 1 percre. Fordítsuk meg óvatosan a palacsintákat, mehet alájuk még egy evőkanál víz, fedjük le a serpenyőt, majd ezt a felét is 3-4 percig süssük.

Melegen, vajjal és gyümölcsökkel tálaljuk. Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés