Gasztro
Hógolyó, a tökéletes adventi recept!
A hógolyó egy nagyon egyszerű, 4 alapanyagból, 20 perc alatt elkészíthető finomság. Ha váratlan vendégek érkeznek, vagy nincs kedved sütést igénylő édességet készíteni. Hasonló mint a kókuszgolyó, csak nem keksszel készül, hanem túróval és inkább az egészséges vonalat erősíti.
Ez egy nagyon egyszerű recept, a hangulat mégis ünnepi lesz!
Hivatkozás másolásaHozzávalók:
- 25 dkg túró
- 15 dkg porcukor, vagy eritrit por
- 10 + 5 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
- A túrót egy tálba öntjük és alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot és a kókuszreszeléket.
- Jól összedolgozzuk. Egy tányérba szórjuk a maradék kókuszreszeléket.
- Kisebb diónyi golyókat sodrunk a bevizezett tenyerünk között, majd meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben, tányérra tesszük, és a hűtőben fél órát pihentetjük tálalás előtt.
Tipp: még finomabb némi vaníliával és reszelt narancs- vagy citromhéjjal kiegészítve. Készíthetjük laktózmentes túróval is, sőt a porcukor helyett használható stevia vagy eritrit is, ha diétásabb változatban készítenénk.