Hirdetés
Hirdetés
Gasztro

Forró csoki egyszerűen - recepttel!

Egy jól elkészített  forró csoki felér egy kiváló desszerttel. A forró csoki akkor a legjobb, ha igazán sűrű. Ehhez pedig csakis kiváló minőségű csokoládét ajánlott használni. Minél magasabb százalékban tartalmaz kakaót a választott csoki, annál gazdagabb lesz az ital íze. Nem szabad azonban túlzásba esni.

123rf.com

Egy fontos szabály, amit csak a profik tudnak! A forró csoki alapanyaga legyen 60%-63% és 75%-80% kakaótartalom közötti tartományban, így érjük el  a legkiegyensúlyozottabb ízvilágot. Az eredeti  forró csokoládéhoz sosem adunk cukrot. Amennyiben édesebbre vágyunk, az étcsoki egy részét tejcsokira lehet cserélni.

Íme egy egyszerű recept:

Hivatkozás másolása

Hozzávalók:

  • 400 ml teljes tej
  • 50 g tejcsoki
  • 150 g étcsoki
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • csipet só

A tetejére:

  • 100 ml frissen felvert tejszín
  • fahéj vagy kakaópor

Ha táblás csokit használunk, a csokoládét apró darabokra törjük. Felmelegítjük a tejet és ráöntjük a csokira. Csipet sóval és vanília kivonattal ízesítjük. Miután a csoki felolvadt, elkeverjük. A tetejére egy nagy kanál friss tejszínhabot kanalazunk,  kakaóporral vagy fahéjjal díszítjük.

Ha a csokit fehércsoki cseréljük akkor egy lágyabb ízű forrócsokit kapunk. Amennyiben ünnepi italnak szánjuk 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel és 1 dl narancslével ízesítsük.

Készítsd el még ma!

Hirdetés
Hirdetés