Forró csoki egyszerűen - recepttel!
Egy jól elkészített forró csoki felér egy kiváló desszerttel. A forró csoki akkor a legjobb, ha igazán sűrű. Ehhez pedig csakis kiváló minőségű csokoládét ajánlott használni. Minél magasabb százalékban tartalmaz kakaót a választott csoki, annál gazdagabb lesz az ital íze. Nem szabad azonban túlzásba esni.
Egy fontos szabály, amit csak a profik tudnak! A forró csoki alapanyaga legyen 60%-63% és 75%-80% kakaótartalom közötti tartományban, így érjük el a legkiegyensúlyozottabb ízvilágot. Az eredeti forró csokoládéhoz sosem adunk cukrot. Amennyiben édesebbre vágyunk, az étcsoki egy részét tejcsokira lehet cserélni.
Íme egy egyszerű recept:
Hivatkozás másolásaHozzávalók:
- 400 ml teljes tej
- 50 g tejcsoki
- 150 g étcsoki
- ½ teáskanál vanília kivonat
- csipet só
A tetejére:
- 100 ml frissen felvert tejszín
- fahéj vagy kakaópor
Elkészítés:
Hivatkozás másolásaHa táblás csokit használunk, a csokoládét apró darabokra törjük. Felmelegítjük a tejet és ráöntjük a csokira. Csipet sóval és vanília kivonattal ízesítjük. Miután a csoki felolvadt, elkeverjük. A tetejére egy nagy kanál friss tejszínhabot kanalazunk, kakaóporral vagy fahéjjal díszítjük.
Ha a csokit fehércsoki cseréljük akkor egy lágyabb ízű forrócsokit kapunk. Amennyiben ünnepi italnak szánjuk 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel és 1 dl narancslével ízesítsük.
Készítsd el még ma!