Ezt az almás-fahéjas muffint muszáj elkészítened az őszi szünetben - a gyerekek imádják
Az őszi szünet alatt néha nehéz kitalálni, mit adjunk enni a gyerekeknek. Egy idő után mindenre ráunnak, a szendvicsre, a tésztára, még a palacsintára is. Ilyenkor jól jön valami új, őszi hangulatú finomság, ami egyszerre illatos, édes és otthonos. Ez az almás-fahéjas muffin pont ilyen: gyorsan elkészül, finom puha, és a fahéj illata az egész lakást megtölti. Ráadásul a gyerekek szinte biztosan kérnek majd repetát is!
Hozzávalók (12 darabhoz)
Hivatkozás másolása-
2 közepes alma
-
2 tojás
-
150 g cukor
-
100 ml olaj
-
200 g liszt
-
1 csomag sütőpor (12 g)
-
1 teáskanál őrölt fahéj
-
1 csipet só
Elkészítés
Hivatkozás másolása-
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
-
Hámozd meg és reszeld le az almákat.
-
Egy tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot és az olajat.
-
Add hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót, majd dolgozd simára.
-
Forgasd bele a reszelt almát, és ha szeretnéd, egy marék csokidarabot is.
-
Kanalazd a tésztát muffin formákba.
-
Süsd 20–25 percig, amíg aranybarna lesz.
-
Hagyd kicsit hűlni, de langyosan a legfinomabb!