Hirdetés
Hirdetés
Gasztro

Ezt az almás-fahéjas muffint muszáj elkészítened az őszi szünetben - a gyerekek imádják

Az őszi szünet alatt néha nehéz kitalálni, mit adjunk enni a gyerekeknek. Egy idő után mindenre ráunnak, a szendvicsre, a tésztára, még a palacsintára is. Ilyenkor jól jön valami új, őszi hangulatú finomság, ami egyszerre illatos, édes és otthonos. Ez az almás-fahéjas muffin pont ilyen: gyorsan elkészül, finom puha, és a fahéj illata az egész lakást megtölti. Ráadásul a gyerekek szinte biztosan kérnek majd repetát is!

123rf.com

Hozzávalók (12 darabhoz)

Hivatkozás másolása
  • 2 közepes alma

  • 2 tojás

  • 150 g cukor

  • 100 ml olaj

  • 200 g liszt

  • 1 csomag sütőpor (12 g)

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 1 csipet só

  • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

  • Hámozd meg és reszeld le az almákat.

  • Egy tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot és az olajat.

  • Add hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót, majd dolgozd simára.

  • Forgasd bele a reszelt almát, és ha szeretnéd, egy marék csokidarabot is.

  • Kanalazd a tésztát muffin formákba.

  • Süsd 20–25 percig, amíg aranybarna lesz.

  • Hagyd kicsit hűlni, de langyosan a legfinomabb!

Hirdetés
Hirdetés