Gasztro
Ettől a málnás-fehér csokis muffintól még a hétfő is jó lesz - próbáld ki!
Van valami egészen varázslatos abban, amikor hétfő reggel frissen sült sütemény illata lengi be a konyhát. A málnás-fehér csokis muffin pont ilyen apró csoda: egyszerre könnyű, gyümölcsös, krémesen édes, és mégis elég egyszerű ahhoz, hogy korán reggel is összeállítsd.
Ez a muffin nem csak egy gyors reggeli - igazi hangulatjavító. A málna üde savanykássága tökéletesen ellensúlyozza a fehér csoki puha lágyságát, így minden falatban ott van az a bizonyos „még egyet kérek” érzés. Tökéletes társ egy bögre kávé, tejeskávé vagy forró tea mellé.
Hozzávalók (12 darabhoz)
Hivatkozás másolása- 220 g liszt
- 120 g cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 100 ml étolaj vagy olvasztott vaj
- 150 ml joghurt vagy tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 150 g friss vagy fagyasztott málna
- 100-120 g apróra darabolt fehér csoki
Elkészítés
Hivatkozás másolása- Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és készíts elő egy 12-es muffinformát.
- Egy tálban keverd össze a száraz alapanyagokat: liszt, sütőpor, cukor, só.
- Egy másik tálban lazán keverd el a tojásokat az olajjal és a joghurttal, majd add hozzá a vaníliát.
- Öntsd össze a két keveréket, majd finoman forgasd bele a fehér csoki darabokat.
- A málnát óvatosan keverd bele, hogy ne törjön apróra - így lesz csinos és márványos a sülés után.
- Oszd el a masszát a formában, és 20-22 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
- Hagyd langyosra hűlni, hogy a fehér csoki krémes állaga tökéletesen érezhető legyen.
Ezért szeretjük
Hivatkozás másolása- Gyors: 10 perc előkészítés, 20 perc sütés.
- Tartalmas: a joghurt és a gyümölcs miatt puha és szaftos marad napokig.
- Hangulatjavító: a málna frissessége és a fehér csoki édessége sokkal többet ad, mint egy „szimpla muffin”.
- Munkába vagy suliba is ideális